24.08.2022 | Door admin

Hoe bescherm je jezelf tegen de hoogste energieprijzen ooit? Simpel. Bespaar duizenden euro’s met een BEN-appartement van Apart Real Estate.

Wat kan je doen om je energiefactuur te halveren zonder zelf iets te doen?

Wat kan je doen om je energiefactuur te halveren zonder zelf iets te doen?

 

De stijgende energieprijzen. We zijn er allemaal het slachtoffer van. Ten opzichte van juli is de prijs voor een vast contract voor een gemiddeld Vlaams gezin nu 2.400 euro duurder. 

 

Dat is een bom geld

 

Voor veel huishoudens is de energiefactuur dus een serieuze hap uit hun budget. 

 

Gelukkig zijn er verschillende manieren om te besparen op je energiefactuur en minder uit te geven. 

 

Maar de de meest eenvoudige manier om minder te betalen, is minder verbruiken.

 

Minder verbruiken kan je ook op verschillende manieren doen. De verwarming lager zetten, altijd het licht uitdoen, opletten met je elektrische apparaten, … 

 

Het heeft allemaal zijn effect, maar het beste antwoord op de stijgende energieprijzen is natuurlijk:

 

Een energiezuinig appartement.

 

Een BEN-appartement van Apart Real Estate. De oplossing voor de stijgende energieprijzen waarmee je tienduizenden euro’s bespaart op lange termijn.

 

Sinds 1 januari 2021 is bijna-energieneutraal (= BEN voor de vrienden) bouwen de norm voor nieuwbouw in Vlaanderen. 

 

Wij bij Apart Real Estate volgen die norm natuurlijk en zorgen dat elk nieuwbouwappartement dat we zetten een E-peil (= het energieprestatiepeil) van E20 heeft. Dat is zelfs nog lager dan de huidige norm!

 

Dat doen we door maximaal in te zetten op hernieuwbare energie en warmteverlies tot een minimum te beperken. 

 

Het resultaat is dus een zeer lage energiefactuur. Je betaalt (bijna) niet meer voor de verwarming van je woonst in de winter!

 

Daarnaast heeft zo’n BEN-appartement nog enkele super handige voordelen!

 

De 5 voordelen van een BEN-woning van Apart Real Estate. 

 

  1. Na aankoop van je woning moet je geen 10 000’en euro’s investeren om je woning energiezuinig te maken.

 

Vanaf 2023 zal je in Vlaanderen verplicht je woning moeten renoveren als deze nog te veel verbruikt. De Standaard berekende dat zo’n verplichte woningrenovatie minstens 26.000 euro kost. Wederom, een bom geld.

 

Als je bij je aankoop kiest voor een BEN-appartement van Apart Real Estate, ben je 100% zeker dat je zulke stevige investering niet moet doen!  

 

2. Minder geluidsoverlast

 

Een BEN-appartement is niet alleen goed beschermd tegen de buitentemperaturen (of ze nu warm of koud zijn), ze is ook goed beschermd tegen geluid! 

 

Lawaai van buitenaf wordt gedempt door de muren, handig voor jou en voor de buren. 😉 

 

3. Betere luchtkwaliteit voor een gezonder leven

 

De ingebouwde ventilatiesystemen (ventilatiesysteem D) zorgen ook voor een superieure luchtkwaliteit! Dat is aangenaam voor jou en je gezinsleden, én ook heel gezond!

 

4. Stevige korting op de onroerende voorheffing

 

Dankzij ons extreem laag E-peil van E20, krijg je maar liefst 100% korting op de onroerende voorheffing de eerste 5 jaar als eigenaar van je appartement!

 

5. Goedkoper lenen dankzij het BEN-appartement

 

Banken zijn doorgaans stevige onderhandelaars. Maar ze stellen zich heel vrijgevig op als het gaat over lenen voor een energiezuinige woning. Dankzij het BEN-krediet krijg je maar liefst 0.25% korting op je rentevoet. En dat voor de volledige looptijd van je krediet! Dat scheelt als snel enkele duizenden euro’s.

 

Heb je vragen of wil je meer weten over een BEN-woning? Neem dan vrijblijvend contact op met ARE en wij staan je graag te woord. 

APART e-book

Ja, ik wil graag het e-book downloaden

Lees dit voor je van start gaat met je eerste investering.

De juiste investering maken komt neer op één ding: een correcte projectie maken. Zo hoop je niet, maar weet je wat je exacte rendement zal zijn.

In dit e-book vind je een stappenplan met alle relevante factoren dat je kan gebruiken om je exacte rendement per jaar te berekenen.

© 2024 APART Real Estate NV | Algemene voorwaarden | Privacy & cookies
Powered by Stigo