27.01.2023 | Door admin

Moet ik nu investeren in vastgoed of niet?

Iedereen vraagt het zichzelf waarschijnlijk af. Veel mensen zijn ermee bezig. Maar is het nu uiteindelijk een goede zet? Een hypotheeklening afsluiten bij je bank om vervolgens te investeren in vastgoed. 

 

Is het nog wel aantrekkelijk om een lening aan te gaan nu de rentecijfers zo ontzettend hoog liggen sinds de stijgende inflatie? In deze blog gaan we even stilstaan bij jouw investering en de manier waarop jij jouw financiering uitvoert. Je kan namelijk alleen maar het maximale uit jouw investering halen door het slim aan te pakken.

 

Ondertussen merken we  dat er meer en meer mensen twijfelen aan het feit of een vastgoedinvestering nog steeds de moeite is. Is dit nog steeds interessant en duurzaam of slaan we beter een andere weg in met ons geld?

 

Wij bij Apart Real Estate kunnen jou zeggen dat investeren in vastgoed nog altijd een hele goede zet is. We horen je al denken: “Dat zegt elk vastgoedkantoor natuurlijk”. Logisch dat je dat denkt! Maar wij weerleggen dat graag met cijfers en wetenschappelijke artikels.

 

Verschillende cijfers tonen aan dat vastgoed een betere investering is dan al jouw geld op je spaarrekening te laten staan of in aandelen te beleggen. De reële hypotheekrente blijft negatief, aangezien er een gemiddelde hypotheekrente is van 3.1% (rentevast) op 25 jaar voor 0-80% van je woning en omdat er een gemiddelde vastgoed inflatie is van 5.9% (Q2 2022).

 

Natuurlijk raden wij jou ook aan om te investeren in vastgoed. Maar wij zijn niet alleen! Zo heb je onder meer kritische consumentenorganisaties zoals Test Aankoop en La Libre die ook overtuigd zijn dat het momenteel een goed moment is om te investeren. Verder staat Pascal Paepen, professor Bank & Beurs aan de KU Leuven ook achter deze beslissing. Hij raadt aan te investeren van zodra het startkapitaal daar is.

 

Natuurlijk draait een aankoop van een woning niet alleen om cijfertjes. Wij bij Apart Real Estate vinden natuurlijk ook dat je er volledig met je hart  achter moet staan. Koop dus niet overhaast, maar volg ook een beetje je gevoel.

APART e-book

Ja, ik wil graag het e-book downloaden

Lees dit voor je van start gaat met je eerste investering.

De juiste investering maken komt neer op één ding: een correcte projectie maken. Zo hoop je niet, maar weet je wat je exacte rendement zal zijn.

In dit e-book vind je een stappenplan met alle relevante factoren dat je kan gebruiken om je exacte rendement per jaar te berekenen.

© 2024 APART Real Estate NV | Algemene voorwaarden | Privacy & cookies
Powered by Stigo