23.04.2021 | Door admin

Verkopen met rendement, zo doe je dat!

Het doel van vastgoedinvesteringen is het creëren van extra vermogen. Na een lange periode kan een pand worden doorverkocht met een enorme meerwaarde. 

Je wil dus je vastgoed verkopen met rendement. Maar hoe doe je dat goed? Hier komen enkele tips!

Veel investeerders vergeten dat een goede verkoopstrategie bijna even belangrijk is als een goede aankoopstrategie. Hoe duidelijker je strategie is, hoe meer je kans hebt je investering tot een succes te laten uitdraaien. Maar wanneer verkoop je nu je vastgoed?

Om te verkopen met rendement, moet je eerst en vooral rekening houden met je persoonlijke en financiële omstandigheden. Daarnaast moet je ook eens nadenken over wie je koper zou kunnen zijn. 

Daarna kan je de volgende 4 scenario’s vergelijken en overwegen:

1. Je verkoopt het pand op zelfstandige wijze

Je gaat zelf op zoek naar een koper. Het nadeel hieraan is dat het heel wat papierwerk en kennis vraagt en dat je riskeert het pand te onderschatten. Anderzijds moet je niemand als tussenpersoon betalen, wat weer in je voordeel speelt.

2. Je handelt via een vastgoedmakelaar of immobiliënkantoor

Dit is de makkelijke weg. Bij een vastgoedkantoor zijn ze op de hoogte van wat er op de markt is. Daarnaast staan ze ook in voor de prijsbepaling. Aan deze expertise hangt er uiteraard een prijsje aan gebonden. Men kan ook een exclusiviteitsrecht claimen, waardoor je gebonden bent aan de makelaar. 

3. Je schenkt de woonst aan je kinderen

Veel ouders schenken graag vastgoed aan hun kinderen. Dit gebeurt via een notariële akte waarbij men notariskosten en schenkingsrechten moet betalen.

4. De huurder koopt van je via huurkoop

Bij een huurkoop, gebruikt de bewoner een deel van de huur als maandelijkse afbetaling om het pand aan te kopen. De huurder en vastgoedinvesteerder spreken op voorhand een bepaald bedrag en een bepaalde betalingstermijn af. Dit gebeurt het vaakst bij panden waar de huurder al een lange tijd in woont. 

Leer meer!

Wil je meer tips en tricks over het verkopen van en investeren in vastgoed? Dat kan! Laat je gegevens achter en we sturen je meteen ons gratis Ebook door!

Heb je nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren!

APART e-book

Ja, ik wil graag het e-book downloaden

Lees dit voor je van start gaat met je eerste investering.

De juiste investering maken komt neer op één ding: een correcte projectie maken. Zo hoop je niet, maar weet je wat je exacte rendement zal zijn.

In dit e-book vind je een stappenplan met alle relevante factoren dat je kan gebruiken om je exacte rendement per jaar te berekenen.

© 2024 APART Real Estate NV | Algemene voorwaarden | Privacy & cookies
Powered by Stigo