24.08.2021 | Door admin

In onzekere tijden zeker investeren in vastgoed

Ons spaarboekje levert nog amper rendement op, ook een aandeleninvestering is onzeker in tijden van crisis.

Ben je op zoek naar een voortdurende, concrete en blijvende investering? Dan is het tijd voor iets anders, zoals investeren in vastgoed! De historisch lage interesten zijn ideaal om nu een lening voor vastgoed aan te gaan.

Waarom is dat? Het hefboomeffect.

Dat betekent dat je geleend kapitaal een veel hoger rendement kan opleveren dan je eigen kapitaal. 

De voorwaarden

Het is dan nodig om het geleende geld te investeren, alleen zo kan je geld verdienen met lenen of genieten van het hefboomeffect. Bovendien moet je beleggen in iets dat zijn waarde minstens houdt of meerwaarde biedt en maandelijks of jaarlijks opbrengt als het gaat om huurinkomsten bijvoorbeeld. En dan kom je al snel uit bij… 

Vastgoed

Tijdens je zoektocht naar een geschikt pand is het noodzakelijk om rekening te houden met twee externe factoren. Daarna is het ook belangrijk om deze twee zaken af te wegen tegenover de prijs. 

Locatie

Een eerste factor, is de locatie. Maar wat is nu een ‘goede locatie’? Een goede locatie bevindt zich vlakbij belangrijke voorzieningen, zoals supermarkten, parkeergelegenheden, recreatiedomeinen etc. Een pand aankopen in de stadskern, is dus altijd een verstandige keuze.

Anderzijds stijgt ook de vraag naar appartementen in landelijke gemeenten door de stijgende vergrijzing van de laatste jaren. De vraag is groot en het aanbod best beperkt, daarom dat deze keuze ook een goede investering kan zijn.

Locaties vinden die betaalbaar zijn met enorm groeipotentieel is de grootste uitdaging bij investeren in vastgoed. Daarom is het van groot belang om zo goed mogelijk te informeren naar de economische en culturele ontwikkelingen rondom je vastgoedpand.

Nieuwbouw versus bestaande woning

Kies je voor nieuwbouw of voor een bestaande woning? Beide zijn een aanzienlijke investering en verschillen van elkaar.

De voordelen van nieuwbouw:

1. Minstens 10 jaar heb je geen zorgen, dat komt door de aansprakelijkheid van de aannemer

2. Alles is tiptop in orde, dus je kan een hogere huurprijs vragen

3. De energieneutrale en duurzame constructie gaat jaren mee

4. Bij een nieuwbouwwoning wordt de prijs in twee opgedeeld.
Op de grondprijs betaalt u 10% registratierechten en geen btw. Op de constructieprijs betaalt u 21% btw. Door deze in te brengen als kost, kan je als investeerder een passief inkomen   verwerven.

Gelukkig dat hier een opdeling in wordt gemaakt, zo bespaar je maar liefst 11% btw op de grondprijs dan wanneer je het als één geheel afrekent.

De btw en registratierechten kan je op twee verschillende manieren betalen. Ofwel kies je voor de klassieke manier en betaal je de volledige som bij oplevering. Ofwel betaal je het constructiedeel over 10 schijven naarmate de bouw vordert, wanneer je onder de Wet van Breyne koopt.

De voordelen van een bestaande woning

1. Omvangrijk en divers aanbod

2. Overname van roerende zaken is mogelijk

3. Snel verhuizen, omdat de tijd tussen de aankoop en overdracht relatief kort is

4. Bij een bestaande woning betaal je geen btw, maar wel registratiekosten

Bij de aankoop van je enige woning is dit nu 6% in plaats van de gewone 10%. Is deze enige woning een beschermd monument dan betaal je slechts 1% registratiebelasting. Indien je ingrijpende energetische renovatie uitvoert, profiteer je van een verlaagd tarief van 5%.

Vergeet niet dat bij de aankoop van een woning ook altijd notariskosten, aansluitingskosten (water, elektriciteit, gas en internet) en gemeenschappelijke kosten bij komen kijken. En dat begint altijd met je eerste bezichtiging.

Hoe kunnen wij helpen?

Vind unieke opportuniteiten en investeer, wij bij Apart Real Estate+ helpen en ondersteunen jou daarbij! Bekijk daarom snel onze nieuwste projecten en ontdek hoe wij deel kunnen uitmaken van jouw succesverhaal.

APART e-book

Meer weten over investeren in vastgoed? Lees dan dit eBook!

In dit eBook (41 pagina’s) staat alles dat je bij ons op kantoor zou bespreken met één van onze ervaren adviseurs.

Erin vind je:

– De 4 meest voorkomende fouten bij nieuwe investeerders

– De échte reden waarom je dit jaar nog moet investeren

– 2 externe factoren die de grootte van je rendement bepalen

– 23 essentiële vragen voor de bezichtiging

– 5 financieringsstrategieën om zorgeloos te investeren

– En nog zoveel meer…

© 2024 APART Real Estate NV | Algemene voorwaarden | Privacy & cookies
Powered by Stigo